péntek, november 04, 2011

Amiért létrejöttünk...

Ezen a napon indul ez a blog, egy egyszerű okból kifolyólag:

Az emberek félnek a kígyóktól, békáktól, gőtéktől, krokodiloktól, gyíkoktól, esetleg a gekkóktól, bár ilyenről még nem kaptam megerősített visszajelzést.
A kaméleonokat bezzeg mindenki szereti... :P :D :D 
Lényeg a lényeg, a hüllőket szeretnénk bemutatni, akár utálja, akár szereti az illető, hátha így könnyebben megbarátkozik ezekkel a figyelemreméltó állatokkal.

Szóval megpróbáljuk összeszedni az érdekes és  félelemkeltő állatokról (én személy szerint az összes hüllőt érdekesnek találom) a legtöbb információt.
Mind állatbarátoknak, tapasztaltabb hüllőtartóknak lesz miből csemegézni, illetve azoknak a fiataloknak vagy idősebbeknek akiket érdekel a terrarisztika és a hüllők világa. Az egyes fajok tartásáról is szó lesz, hogy aki szeretne tartani, kezdéshez kapjon megfelelő és kipróbált információkat. Sok érdekességet is szeretnénk megosztani. Emellett tudományos igényességgel tálaljuk a biológiai és ökológiai vonatkozásokat is. A saját és más terraristák és tenyésztők tartási tapasztalatait is megosztjuk veletek.

Minden hónapban egy-egy hüllő vagy kétéltű családot mutatunk be, szőröstül-bőröstül. Minden fajt próbálunk megemlíteni, természetesen a teljesség igénye nélkül, mivel nagyon sok faj rendszertani besorolása vita tárgyát képezi, illetve sok faj még felfedezésre vár. Pl.: Madagaszkár szigetén évente körülbelül 2-3 új fajt fedeznek fel, de a dél-amerikai kontinens esőerdeiben is hasonló a helyzet.
A terraristák által nevelt egyedek fajta és a színváltozatainak "szövevényes erdejéről" nem is beszélve.

Üdvözlet: Dániel

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése